Bontekoe zeilend avontuur

De bemanning

Vlieland

Droogvallen onder Ameland

Veelgestelde vragen

Is zeilervaring nodig om deel te nemen aan een tocht?

Er is geen zeilervaring vereist. U leert onder de begeleiding van de deskundige bemanning de fijne kneepjes van het zeilen.

Verwacht de bemanning hulp bij het zeilen?

Zeilen is een teamsport en dat is het leukste en gaat het beste met behulp van de gasten aan boord. Vooral bij het hijsen en strijken van de zeilen. Ook tijdens het zeilen zal de bemanning af en toe een beroep op u kunnen doen, maar niet als u aangeeft dat niet te kunnen. Natuurlijk is lang niet iedereen de hele dag in touw. Er blijft genoeg tijd over om lekker te luieren en optimaal te genieten. Er moet natuurlijk helemaal niets!

Wat is geschikte kleding voor aan boord?

Wij raden u aan met alle weersomstandigheden rekening te houden (knmi.nl of www.weer.nl). Luchtige kleding om lekker te zonnen op het dek en warme kleding voor s’avonds en koudere dagen. Neem voor de zekerheid zeker een regen- of zeilpak mee. Draag stevige schoenen (liefst met profielzolen), die houden uw voeten warm en droog. Laat uw pumps met naaldhakken of schoenen met leren zolen liever thuis.

Wat is er mogelijk met catering?

Wij kunnen aan bijna al uw wensen voldoen. Wij bieden u graag een voorstel op maat. Neem hiervoor contact met ons op: info@bontekoe.com.

Is meezeilen veilig?

De schepen worden door de scheepvaart inspectie periodiek aan alle keuringeisen onderworpen. En waar zij dat nodig achten, gaat de bemanning verder dan de gestelde eisen. Bij de bemanning is het er alles aan gelegen om u een veilige zeilreis te bezorgen. Dus: Ja!

Is het mogelijk om van tevoren de vaarroute te bepalen?

Natuurlijk kunt u altijd uw voorkeur voor een vaarprogramma bespreken met de schipper. De zeilroute is echter nooit helemaal vooruit te plannen. De weersomstandigheden en andere nautische factoren, zoals de stremming van een brug of sluis, maken het soms noodzakelijk om een alternatieve route te kiezen. Op de dag van vertrek stelt u samen met de schipper de uiteindelijke route vast. Wij doen natuurlijk ons uiterste best om een geplande zeiltocht te realiseren.

Kan ik zeeziek worden?

De kans daarop is niet groot, zeeziekte maken we zelden mee. De Bontekoe is een groot en breed schip, zodat het weinig last van deining heeft. Verder heeft de winddruk in de zeilen een remmend effect op slingeren.

Vaart het schip ook uit als het heel slecht weer is?

Alleen bij extreem slecht weer vaart het schip niet uit (kijk op knmi.nl of windguru.com). Dit heeft te maken met de verzekeringsvoorwaarden. Tot windkracht 7 kunnen wij veilig uitvaren. Het komt echter zelden voor dat een schip aan de kade blijft. De wind is namelijk bijna nooit de hele dag kracht 7 of harder. Voorop staat dat u als gast het naar uw zin heeft. Wil het grootste deel van de groep liever niet varen, dan gaan we gewoon niet.

Is het schip toegankelijk voor mindervalide passagiers?

De Bontekoe niet speciaal aangepast voor mindervaliden. Dat is door de authentieke bouw niet mogelijk. Er is b.v. geen plaats voor een rolstoellift. Neem toch vooral even contact met ons op , want er is vaak wel een mouw aan te passen. We kunnen er in ieder geval voor zorgen dat het schip ook voor de mindervalide mens goed toegankelijk is door een plekje aan de wal te reserveren.

Arrangementen

Meer arrangementen